Infrapunasauna

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Mitä on infrapunalämpö?

Auringosta maan ilmakehään saapuvasta säteilystä yli puolet on infrapunasäteilyä. (Wikipedia) Infrapunasäteilyn aallonpituus on muun muassa näkyvää valoa ja UV-säteilyä suurempi. Infrapunasaunassa hyödynnetään nimenomaan pitkäaaltoista infrapunasäteilyä, joka lämmittää kudoksia jopa 5 cm:n syvyydeltä saaden aikaan muun muassa aineenvaihdunnan vilkastumista. Infrapunasaunassa hyödynnetään auringon tuottaman infrapunalämmön positiivisia vaikutuksia elimistölle ilman esimerkiksi UV-säteilyn haittoja.

Mikä on tuotteiden toimitusaika?

Lämmitinpakettien keskimääräinen toimitusaika on noin viikko. Toimitusaika on ilmoitettu tuotekohtaisesti tilauspainikkeen vieressä. Pyrimme aina mahdollisimman lyhyeen toimitusaikaan, sillä asiakastyytyväisyys on meille ensiarvoisen tärkeää.

Paljonko toimituskulut ovat?

Toimituskulut kotiovelle ovat lämmitinpaketeille 55 euroa. Voit tarkistaa kotiovelle-toimituksen hinnan lisäämällä tuotteen tilaukseen.

Kuinka voin maksaa ostokseni?

Voit maksaa ostoksesi kaikkien yleisimpien pankkien verkkomaksutunnuksilla ja yleisimmillä luottokorteilla sekä ennakkomaksulla tilisiirtona (maksutiedot lähetetään sähköpostiin). Luottoriskien välttämiseksi ja hintojen pitämiseksi kilpailukykyisinä lähetämme tuotteet vasta, kun olemme ensin saaneet maksun tilauksesta.

Onko tuotteilla palautusoikeus?

Kaikilla Infrapunasauna.fi-verkkokaupasta ostetuilla tuotteilla on vähintään 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus, jos tuotteet ovat käyttämättömiä ja myyntikuntoisia. Jos tuotteella on tyytyväisyystakuu, voi tuotteen palauttaa tyytyväisyystakuun aikana ilmaiseksi mistä syystä tahansa käytettynäkin ja saada rahansa takaisin. Tuotteen tulee kuitenkin olla ehjä ja oikein käytetty.

Minkä kokoisissa pakkauksissa tuotteet tulevat?

Lämmittimen pakettikoko on n. 96cm x 36cm x 8cm, paino n. 6 kg.

Onko tuote helppo asentaa?

Kaikki tuotteemme ovat helppoja tai helpohkoja asentaa. Lämmittimet ovat nopeita asentaa koska ne ovat pinta-asennettavia suoraan saunan puupaneeliin ruuveilla. Nojailuritilät kiinnitetään samalla tavalla ruuveilla saunan puupaneeliin. Myös ajastimen asennus tapahtuu pinta-asennuksena puupaneeliin. Sähköasennuksen saa suorittaa vain asennusoikeudet omaava sähköasentaja, voimassa olevien sähköalan määräysten mukaisesti.

Mitä liitäntöjä tuote vaatii?

Lämmittimien asennus vaatii vain sähköliitännän, virtajohto kytketään pistorasiaan 10A tai 16A riippuen kuinka monta lämmitintä ja mikä on kytkentätavan vaatima max teho. Katso ladattavasta kytkentätaulukosta eri kytkentätapojen edellyttämät sulakekoot. Toimituksen mukana ei tule IP44 kytkentärasiaa jossa sarjaan/rinnan kytkennät tehdään. Pyydä sähköasentajaa varautumaan tähän sekä sähköjohdon pistotulppa seinärasiaan kytkentää varten.

Kuinka huollan tuotteita?

Infrasaunalämmitin ei tarvitse puhdistuksen lisäksi muuta huoltoa. Puhdistus voidaan suorittaa tarvittaessa käyttäen puhdistusliinaa ja mietoa pesuainetta. Tuote kannattaa pitää puhtaana säännöllisesti pyyhkimällä epäpuhtaudet aika ajoin.

Vaatiiko asennus rakennuslupaa?

Infrapunalämmittimien asentaminen ei vaadi rakennuslupaa eikä muutakaan lupaa, koska kiinteisiin rakennelmiin ei kajota. Suosittelemme, että isännöitsijälle ja taloyhtiölle tehdään kuitenkin ilmoitus lämmittimien asentamisesta.

Minkälaiseen tilaan tuotteet voidaan asentaa?

Infrapunalämmittimet ovat tarkoitettu asennettavaksi tavalliseen kiuassaunaan, kylpyhuoneeseen tai kuivaan tilaan. Ne ovat IP56 luokituksen mukaisesti roiskesuojattuja. Lämmittimiä voidaan käyttää yhtä aikaa kiukaan kanssa.

Käyttöohjeet

Gira-ajastimen kytkentä

Saunatar Duetto kytkentätaulukko

Duetto asennus- ja käyttöohje

Infrapunasaunat